Koningsnachtconcert Royal in Swing

Op de vooravond van Koningsdag werden Zeelandse gedecoreerden na de ‘lintjes-regen’ muzikaal hulde gebracht met een bijzonder concert van Muziekvereniging Zeelandia, ditmaal in het thema Royal in Swing. Helaas was er dit jaar geen gedecoreerde uit Zeeland maar wel iemand die eerder dit jaar een lintje kreeg.

Royal in Swing Muziekvereniging Zeelandia 2018

De grote zaal van Het Witte Huis was omgetoverd tot een Amerikaanse Concert Hall waarin het publiek een swingende muzikale cocktail kreeg voorgeschoteld met in de hoofdrol zanger Maurice de Greef.

Royal in Swing Muziekvereniging Zeelandia 2018

Elk jaar zijn de Royal-concerten een feest van herkenning en dat was dit jaar niet anders. Swingende klassiekers van muzikale legendes als Frank Sinatra en Judy Garland, Michael Bublé en Robbie Williams werden vertolkt. Ook de instrumentale nummers zijn bekende muzikale pareltjes: van Benny Goodman tot Gershwin tot West Side Story.

Royal in Swing Muziekvereniging Zeelandia 2018

Zeelanders, die een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen, zijn eregast van de avond. De gedecoreerden werden door Burgemeester Bakermans nogmaals in het zonnetje gezet en muzikale hulde valt hen ten deel.

Royal in Swing Muziekvereniging Zeelandia 2018

Zeelandia is trots dit concert samen met zanger Maurice de Greef te performen. Maurice de Greef heeft dit jaar ook zijn zangkunsten vertoond in de succesvolle voorstelling “Passie voor Pasen” in zijn rol als “Jezus”. Tijdens theatervoorstellingen heeft Maurice jaren in vele formaties en bands het solowerk voor zijn rekening genomen. In 2007 richtte hij zijn eigen jazz- en soulformatie ‘Swingin’ Senses’ op. In 2014 was er, naast de oprichting van zijn nieuwe groep “Riv Moryz & Band”, de release van zijn eerste album “Sans Frontières”.Hij heeft op vele podia gestaan, zowel in het binnen- als buitenland, zoals o.a. met Liesbeth List en Thijs van Leer.

Royal in Swing Muziekvereniging Zeelandia 2018