WordPress is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar het wordt door een flinke groep ontwikkelaars ondersteund. WordPress is een systeem om je website, blog of zelfs webshop mee te beheren zonder dat je HTML of PHP hoeft te kennen. WordPress is open source; je kunt het gratis downloaden en je mag zo veel aanpassen als je wilt.

Iedere website is opgebouwd uit zogeheten HTML-code. Een Content Management Systeem (CMS) biedt gebruikers de mogelijkheid om een website te onderhouden en aan te passen zonder kennis van deze code nodig te hebben. Het systeem schrijft dus de code voor je en jij kunt je richten op content.

In WordPress kun je gebruik maken van gratis themes. Een theme zorgt voor het uiterlijk van je website.
Met behulp van plugins kun je website uitbreiden. Er zijn vele gratis plugins beschikbaar.
Enkele websites die ik heb gebouwd met WordPress zijn:

Ad van de Graaf websiteAd van de Graaf fotografie
Een website eerst gebouwd in Joomla maar problemen met hackers omgezet naar WordPress.

 

 

B-smmart-verkoopstyling websiteB-smmartverkoopstyling.nl
Wordpress website. Een woning wordt sneller en voor een hogere prijs verkocht als je aandacht besteed aan de presentatie. En dat is precies wat B-SMMART doet!

 

 

de fotostudio Uden websitedefotostudiouden.nl
Wordpress website. Twee weten meer dan één. En dus kúnnen twee fotografen ook meer dan één. De Fotostudio Uden is ook een plek waar iederéén die graag meer over fotografie wil leren van harte welkom is. Ze geven er diverse cursussen en workshops op verschillende niveaus.