AirTurn DUO BT-500

Mijn AirTurn BT-105 werkt niet meer perfect en daarom heb ik een nieuwe aangeschaft. Waarschijnlijk is de batterij niet meer goed. Maar vervangen gaat moeilijk, je kunt het gedeelte waar de batterij zit niet losmaken. Bij de DUO-BT500 gaat dat makkelijk. Heb de handleiding omgezet in het Nederlands via Google translate.

De Duo-BT500 aanzetten
Houdt de aan/uit-knop een seconde ingedrukt en de LED’s knipperen. De blauwe LED begint 2 keer per seconde te knipperen tot het pairing met je iPad  is voltooid.

De Duo-BT500 uitzetten
Houdt de aan/uit-knop ingedrukt tot de rode en blauwe LED’s uit gaan.

Koppelen
AirTurn-apparaten kunnen op twee verschillende manieren worden gekoppeld aan de iPad. We noemen ze Open en Gesloten pairing (koppeling). Open pairing is de standaardmethode.

Open Koppeling
De pairing van AirTurn-apparaten verlopen op dezelfde manier als alle Bluetooth apparaten. Je zet de Duo-BT500 aan en zoekt op de ipad bij Bluetooth verbindingen naar de AirTurn DUO BT-500 en verbind deze.
Houd er rekening mee dat je maar met één apparaat tegelijk verbonden kunt zijn. Geen reset is vereist met Open Pairing. Mocht je een paring verwijderen van de Ipad, herstart dan de Ipad om vervolgens de DUO BT500 weer te koppelen. Je zult waarschijnlijk meerdere pogingen moeten doen om deze weer te koppelen.

Gesloten Koppeling
Deze methode vergrendelt één AirTurn op één tablet, telefoon of computer.
Gebruik deze methode als u slechts één verbinding wilt maken met een tablet, telefoon of computer. Gebruik deze methode ook als je meedoet met een ensemble waar andere spelers/muzikanten ook gebruik maken van AirTurn-apparaten. Het zorgt ervoor dat u niet per ongeluk verbinding maakt met een andere AirTurn-apparaat. Koppelen is vereist in alle MODI.

Resettten Koppeling
Om alle koppelingen te verwijderen, of als u verbinding wilt maken met een andere apparaat, of als u verbindingsproblemen hebt, kunt u opnieuw een verbinding maken door alle bestaande koppelingsverbindingen te verwijderen.
Verwijder eerst de koppeling van het hostapparaat en schakel de Bluetooth uit. Houd vervolgens de aan/uit-knop op de AirTurn 6 seconden ingedrukt seconden. De LED’s gaan uit, maar laat pas los als de led’s nog 3 keer knipperen. U bent nu klaar om opnieuw te koppelen.