Lloret de Mar Spanje 2001

Een kerstreis naar Lloret de Mar aan de Costa Brava (Wilde kust) in Spanje georganiseerd door REKRO Reizen. Van 21 december tot 30 december 2001.

Vanaf de opstapplaats Den Bosch begint deze reis. Met speciale pendelbussen werd ik opgehaald. Dit is een prachtige reis maar de begeleiders verdienen een dikke onvoldoende. Jammer dat het zo gelopen is. Dat weet je van te voren nooit.
We kwamen vroeg aan in Maastricht waar alle bussen bij elkaar komen en we overgeplaatst werden naar een andere bus met dezelfde chauffeur Ed. Het gaat moeizaam omdat enkele passagiers die extra betaald hebben voor een plaats onderin de bus, die niet kregen. Een slordigheidje van de reisorganisator REKRO. Ook moeten we onnodig lang in de regen wachtten omdat de catering pas laat arriveert en deze als eerste ingeladen moest worden.
De bus is bijzonder smerig van buiten. We vertrekken een uur later als gepland. Er wordt omgeroepen dat de toiletten het niet doen omdat de tanks niet gevuld zijn met water. Ook de catering (koffie, thee, broodjes etc.) waar we zolang voor moesten wachten kan voor een groot gedeelte niet gebruikt worden wegens een niet gevulde watertank. De reis duurde ongeveer 18 uur. Het is een lange zit ook voor rokers. We stopten niet regelmatig voor hen. Dit kwam omdat de chauffeurs wel stiekem rookten in de bus.