Klassiek Turkije 2002

Klassiek Turkije van Krasreizen. De vlucht naar Antalya op 17 september 2002 met Inter Airlines was 3,5 uur vertraagd. We kwamen om 01.30 uur locale tijd aan op het vliegveld in Antalya.
We werden ontvangen door een jonge vrouwelijke gids. Zij had 15 jaar in België gewoond en spreekt goed Nederlands. Het eten in het vliegtuig stelt niets voor en in het hotel kregen we bij aankomst geen eten. Het reisgezelschap bestaat voornamelijk uit oudere personen. Kras heeft degene die bij 55+ Reizen hadden geboekt samengevoegd bij deze reis.

Dag 2

Gelegen aan de oevers van de vroegere Eurymedon rivier beschikt Aspendos over een goed bewaarde Romeinse Amfitheater. Gebouwd door architect Zenon (250 na Chr.) met een capaciteit van 15.000 toeschouwers
We gingen vervolgens naar Perge. Deze stad is belangrijk geworden door de komst van Alexander de Grote. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Agora (een monumentale bron), de hoofdstraat met een open waterleiding over de gehele lengte, een stadium en enkele toegangspoorten.
Het is warm +30°C. Onze gids legt alles nauwkeurig uit. Deze reis is met bijbetaling van 314 euro compleet (incl. lunches, entree gelden, extra excursies enz.). In Turkije werden bijna alle prijzen in euro’s weergegeven. De Turkse Lira is niet veel waard. 10.000.000 lira = (±) 6,5 euro.

Turkije 2002 Aspendos

Romeinse Amfitheater in Aspendos

Turkije 2002 Perge Agora

Perge