Bruisend Brazilië

3 Augustus 2004 begon de Fox groepsreis naar het “Bruisend Brazilië” met Gids Nicole v.d. Broek en chauffeurs Selesio en Ronaldo. Ik had een geboekt bij Fox singlereizen maar door het geringe aantal reizigers werden we gevoegd bij de groepsreizen (zonder bijbetaling en volgens afspraak).
Het was wintertijd in Brazilië en dat betekent dat het in het zuiden flink kan afkoelen. Je kunt het vergelijken met een winterreis naar Spanje. ’s Avonds en ’s morgens een graad of 4 en ’s middags zo rond de 20°C. We hadden hier niet op gerekend. Het kenmerkende van deze reis waren de lange busritten.

Dag 1 en 2

We landen op het vliegveld van São Paolo, pinnen de Braziliaanse munteenheid Real (± 30 eurocent). De tweede dag begon we met een rondrit door São Paolo (Optioneel).
Het oude centrum was gebouwd op een heuvel. In een museum stond nog een gedeelte van de oude vestingsmuur. Vele hoge gebouwen en de drukte kenmerkt São Paolo. Oscar Niemeyer, een Zwitserse architect, had hier menig gebouw, musea en parken ontworpen. Het eten in Brazilië was zeer goed. Hier heb je churrascaria restaurants. Een lopend buffet waar de gegrilde vleessoorten op spiezen werden geserveerd door obers tegen “fixed prices” (meestal tussen de 20 en 50 Real). Het ging razendsnel. De ene ober was net geweest of de andere stond al voor je neus. Een walhalla voor de vleeseters. Ook raakten we bekend met kilo restaurants. Hier betaalde je het eten per gram. Het maakt niet uit wat er op je bord ligt (vlees, groente of rijst enz).

Brazilie 2004 Sao Paolo

Sao Paolo Brazilie.

Brazilie 2004 churrascaria restaurant

Churrascaria restaurant Brazilie.