GIGANTISCH MUZIEKFEEST

LIVE CONCERT VAN MUZIEKVERENIGING ZEELANDIA

27 t/m 30 april 2023 staat Zeeland in het teken van Zinderend Zeeland. Deze 4 dagen wordt er door Stichting Jeugd Belangen, het Hoischurke, het Dorpshuis en Muziekvereniging Zeelandia een groots dorpsfeest georganiseerd met tal van activiteiten in en rondom het nieuwe dorpshuis. Mede dankzij de mooie opbrengsten van Rabo Clubsupport, en de steun van een groep van enthousiaste Zeelandse ondernemers, is er voor deze dagen een grandioos programma neergezet.

Zinderend Zeeland 2023
Zinderend Zeeland 2023

Op zaterdagavond 29 April wordt de nieuwe sporthal omgetoverd tot muziektempel, waar de muzikanten van Slagwerkgroep en Harmonie Zeelandia samen met een combo en maar liefst 9 Zeelandse zangers en zangeressen een spectaculaire muzikale show zullen opvoeren.

Zinderend Zeeland 2023
Zinderend Zeeland 2023

Zes jaar geleden bestond Zeelandia 125 jaar en gaven we een spetterend optreden in de kern van Zeeland met een gigantisch podium buiten op het feestterrein bij de sporthal. Degenen die erbij waren zullen het zich ongetwijfeld herinneren: wat was dit een wervelende muziekshow. De toenmalige zanggroep van negen zangers en zangeressen  zorgden samen met de muzikanten van Zeelandia voor een unieke sfeer, de meer dan 1200 aanwezige toeschouwers werden zo enthousiast dat ze op sommige momenten de muzikanten bijna wisten te overstemmen. Het was een avond om nooit te vergeten. Dit hopen we op zaterdag 29 april te gaan evenaren, ongeveer op dezelfde plek zelfs, maar nu staan er een nieuw dorpshuis en een nieuwe sporthal.

Zinderend Zeeland 2023
Zinderend Zeeland 2023

In deze editie begeleiden Harmonie en Slagwerkgroep een groep van oude bekende en nieuwe zangers en zangeressen: Paul van Dongen, Colin Dekkers, Jacobien Bekkers, Marjon Bongers, Caren van Donzel-van Dijk, Juul Toenders, Jacqueline van Boekel-Nuijen en Tekla van den Elzen.

Zinderend Zeeland 2023
Zinderend Zeeland 2023

De Harmonie staat onder de vertrouwde leiding van Will Veraa, maar bij de slagwerkgroep zien we een nieuw gezicht. Na het vertrek van Robbert Hendriks neemt René van Lokven nu de honneurs waar. Aangevuld met een combo, bestaande uit Willem van den Elzen, Philip Jamlean en Paul Verstegen zult u een vol podium aanschouwen met zo’n 85 muzikanten!

Zinderend Zeeland 2023
Zinderend Zeeland 2023

Het programma wordt een feest der herkenning, alleen maar klassiekers: ABBA, Dolly Dots, Tina Turner, Red Hot Chili Pepper, Queen en Coldplay. Ook wereldberoemde nummers zoals Pompeii, Stairway to Heaven, November Rain en Sound of Silence zullen voorbij komen. Het zal onmogelijk zijn om niet mee te zingen of te dansen!

Zinderend Zeeland 2023
Zinderend Zeeland 2023

Ook zal de Metallica tributeband The Unforgiven II op deze avond nog een stevig staaltje rock muziek ten gehore brengen. De band -die eigenlijk al een paar jaartjes gestopt was- is speciaal voor het Zeelandia project ‘Harmony & Metallica’ weer bij elkaar gekomen onder de toepasselijke naam The Unforgiven II. Bassist Lex Vermazen, drummer Frank van Oorsouw, gitarist Maarten Verhoog en zanger Roel van Hees krijgen er nog geen genoeg van om samen met de Harmonie op te treden en grepen deze kans dan ook maar wat graag aan om Zeeland te laten horen hoe deze unieke samenwerking klinkt.

Zinderend Zeeland 2023
Zinderend Zeeland 2023

Als dit muzikale vuurwerk is afgelopen en de muzikanten van het podium gaan, is het feest nog niet voorbij. Er zullen echte vinyl platen gedraaid worden door ‘De Plaatjesdraaiers’: Van Disco tot Funk en alle Classics uit de jaren 70 & 80 met af en toe een guilty pleasure…

De avond is gratis toegankelijk, dit mag u niet missen!!!

Zinderend Zeeland 2023
Zinderend Zeeland 2023