Geslaagde jubileumeditie Udense Musical

In de vijfde Udense Musical is de roodharige familie Musch het stralende middelpunt. Alle broers en zussen komen tezamen voor een verrassende familiereünie. De rondborstige kokkin Winnie Wok toont haar kookkunsten en de kleurrijke tweeling Frederieke en Iris stelen het harten van velen, evenals de eeuwig fotograferende Japanners. Een prachtige ode aan Vluchtoord, het vluchtelingenkamp waar 100 jaar geleden veel Belgen werden opgevangen, was een van de hoogtepunten. En natuurlijk aardbeienkoning Jan. Markante momenten, zoals de Trap-In en markante plekken zoals ’t Stulpke, met achter de tap de enige echte Dick van Zutven, maakten ook deze editie weer onvergetelijk!

Wij komen tezamen Udense Musical 2014 1
Wij komen tezamen Udense Musical 2014 2

Centraal staat de prangende vraag: is onze mooie gemeente klaar voor de toekomst? En is de toekomst ook klaar voor Uden? Blijven we gemoedelijk Ujes of worden we hoteldebotel gemaakt door alle nieuwe ontwikkelingen die op ons afkomen? Slagen we er als Ujenaren in om met beide beentjes op de grond te blijven? Houden we het gemoedelijk met een zachte G of groeien we groter met een harde G? Blijft het ‘Hier HoUden we van’ of gaan we langzaam maar zeker steeds meer in de richting van ‘Hier hielden we van’?
Vragen genoeg. Maar wees gerust, er komen antwoorden! In een avondvullend spektakel neemt de grootste cast ooit u mee naar een vrolijke, feestelijke, maar boven alles behoorlijk hectische decembermaand waarin toekomstige geschiedenis geschreven zal gaan worden!

Wij komen tezamen Udense Musical 2014 3
Wij komen tezamen Udense Musical 2014 6

Stichting Udense Musical kan terugblikken op een mooie jubileumeditie. Ruim 5.000 bezoekers hebben tussen 15 en 27 november de voorstelling, ‘Wij komen tezamen?’ bezocht. Dankzij hen, alle medewerkers én alle sponsoren en begunstigers gaat ook de vijfde Udense Musical de boeken in als zeer geslaagd.
Uiteindelijk gaf de grote publieke belangstelling zelfs de doorslag voor een extra voorstelling in Markant Uden, waardoor het totaal aantal uitvoeringen dit keer op 10 kwam. Exact 5.134 bezoekers genoten van het spel, zang en dans van de acteurs, maar evenzo van de decors, kostuums en de prestaties van alle andere werkgroepen die achter de schermen de musical mogelijk maakten. De gehele productie bestond dit jaar uit 134 medewerkers.

Wij komen tezamen Udense Musical 2014 5
Wij komen tezamen Udense Musical 2014 4

Sleutel
De tomeloze inzet en de discipline van al die vrijwilligers is dé sleutel tot het artistieke succes van de musical. Ter vergelijk: als we alle repetitie-uren van de castleden bij elkaar zouden optellen, zou dat neerkomen op een fulltime baan van 8 jaar. De decorgroep zou in dat rekenvoorbeeld 1,5 jaar fulltime hebben gewerkt, de kledinggroep (die 360 kostuums fabriceerde) 2 jaar, enzovoorts enzovoorts.

Wij komen tezamen Udense Musical 2014 8
Wij komen tezamen Udense Musical 2014 7

Applaus
Het is al vaker gezegd en geschreven: zonder sponsoren zou de Udense Musical niet bestaan. Het bestuur van Stichting Udense Musical is dan ook zeer content met de in totaal 73 ondernemers uit Uden en omgeving die door een financiële gift of een bijdrage in natura de productie hebben gesteund. Dat zij, zelfs in een economisch moeilijke tijd, hun nek hebben uitgestoken voor deze Udense productie met een kwinkslag naar buurgemeente Veghel verdient een even groot applaus als na de tien voorstellingen te horen was.

Vervolg?
Het bestuur maakt op dit moment een algehele balans op. Daarna wordt bekeken welke mogelijkheden er zijn voor een zesde editie. Wordt vervolgd dus!