Weekend of the music 2009

Vorstenbosch stond tijdens het weekend van 5 en 6 april 2009 in het teken van muziek. De Stuik zat 2 dagen afgeladen vol voor het Weekend of the Music, georganiseerd door muziekvereniging De Notenkrakers en koor Frappant.
De zaal was voor dit evenement omgebouwd tot concertzaal. Het toneel was hiervoor uitgebouwd met een groot podium waarop de fanfare als bigband opgesteld zat. Achteraan op het toneel stonden het combo en het grote koor, en vooraan op het podium kwamen de solisten hun nummers zingen.

weekend of the music 6
weekend of the music 8

Na de spectaculaire Afrikaanse openingsact van de Slagwerkgroep luisterde de zaal ademloos naar het ongelooflijk knap en snel gespeelde Doina met solist Tjeu Snoek, de vader van dirigent Robbie. Een ode aan Vorstenbosch werd gebracht met het nummer  1800 mensen op de wijze van 15 miljoen mensen, gezongen door Eric van den Heuvel en Annemieke Dominicus. Eric kreeg vervolgens de zaal mee met het nummer Brabant van Guus Meeuwis, en ook bij de nummers van Martin de Barbanson, waaronder het befaamde Ach Margrietje kwamen de stemmen goed los.

weekend of the music 1
weekend of the music 5

Na het spelen van de titelsong van de film Braveheart, waarbij de filmbeelden werden vertoond, maakten Janne en Eef Dortmans iedereen gek met het nummer van Gerard Joling. Klapper van het eerste deel van het programma was wel de medley van André Hazes, waarbij onze eigen dirigent Robbie Snoek zijn Limburgse accent verruilde voor een Amsterdamse tongval, en hij al na het zingen van de eerste regel een daverend applaus kreeg van een enthousiaste zaal.
Het tweede deel van het programma kwam onze eigen Vorstenbossche Neil Diamond, beter bekend als Martin van Gemert, zingen over zijn Sweet Caroline. Hij deed dit zo overtuigend, dat het nummer volgens velen veel langer had mogen duren. Dochter Marloes stond vervolgens op het podium te rocken op Anouk, en Inge Ketelaars liet zich als een echte Shakira horen maar ook als Kelly Clarkson. Monique Smit bezorgde iedereen kippenvel met Music van John Miles, waarna de drie dames samen het swingende Lady Marmalade zongen. Kicken was het daarna nog met nummers als I’ve got the music in me en You’ll never walk alone. De allerlaatste toegift was weggelegd voor Robbie met nog eenmaal André Hazes, waarbij de zaal massaal meezong.

weekend of the music 7
weekend of the music 4

Geweldig dat we een evenement als dit met allemaal Vorstenbossche mensen kunnen doen, in onze eigen Stuik. Het is fantastisch om op deze manier talent van eigen bodem te kunnen laten zien en horen. Hopelijk tot een volgende keer!
Wij willen iedereen die heeft meegedaan of heeft meegeholpen dit evenement tot een groot succes te brengen ontzettend bedanken:

Koor Frappant o.l.v. Han van den Heuvel
Fanfare de Notenkrakers o.l.v. Robbie Snoek
Slagwerkgroep o.l.v. Maarten Manders
Presentatie: Marcel Dominicus
Solisten: Tjeu Snoek op klarinet, Martin de Barbanson, Janne Dortmans, Eef Dortmans, Annemieke Dominicus, Eric van den Heuvel, Robbie Snoek, Martin van Gemert, Marloes van Gemert, Inge Ketelaars en Monique Smit.
Combo: Philip Jamlean, Geert jan van de Brand en Eric Verstraten
Licht en Geluid: Ignas en Tim van Dommelen
PR: Elle van der Zanden, Ingrid van de Rijdt

weekend of the music 3
weekend of the music 2