Filmmuziek met een koninklijk tintje

ZEELAND – Het is inmiddels een traditie geworden dat Harmonie Zeelandia een muzikaal eerbetoon brengt aan haar dorpsgenoten die op 26 April een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Dat doen de vereniging namens alle Zeelanders. De gedecoreerden zijn de eregast op een prachtige muzikale galavoorstelling van het harmonieorkest.

Royal at the movies 2019 Zeelandia 1
Royal at the movies 2019 Zeelandia 3

Deze editie staat volledig in het thema filmmuziek. Een rijke filmgeschiedenis heeft evenzoveel rijke muzikale pareltjes opgeleverd waarvan er heel veel te horen zullen zijn. Voorzitter Tijs Nabuurs: “We brengen meer nummers dan ooit ten gehore, allemaal herkenbaar en de een nog mooier dan de ander. Het wordt een concert met de allure van een Night of the Proms. Het is hard werken voor de muzikanten, maar het enthousiasme is groot!”

Royal at the movies 2019 Zeelandia 2
Royal at the movies 2019 Zeelandia 5

Muzikale gasten
Zanggroep Angels Rule, bestaande uit vocalisten Anneke Miggiels, Caroline Ermers, Marlies Driessen, Roel Verheggen en pianist Robert Lemmens zullen dit jaar, onder begeleiding van Zeelandia, hun opwachting maken op het podium in het Witte Huis. Zij leveren prachtige meerstemmige zang en beschikken over een groot muzikaal palet, uitermate geschikt om de diversiteit van het thema Filmmuziek te vertolken.

Royal at the movies 2019 Zeelandia 4
Royal at the movies 2019 Zeelandia 6

Een andere primeur is de medewerking van Symone Boerstoel. “Deze professionele violiste brengt een hele nieuwe dimensie toe aan de klank van ons harmonieorkest,” aldus Nabuurs. “Veel filmklassiekers bevatten prachtige vioolklanken, zoals bijvoorbeeld de bekroonde muziek van Schindler’s List. Een emotioneel nummer, ongetwijfeld één van de hoogtepunten van de avond.”
Andere bekende muzikale pareltjes die te horen zullen zijn: Flashdance, Fame, Star Wars en Harry Potter. Wat ook zeker niet mag ontbreken is de muziek van enkele James Bond klassiekers, de muziek van Ennio Morricone uit wereldberoemde Westerns, of de vrolijke muziek van Mary Poppins.
Al met al belooft ook deze editie van het Royal concert een muzikaal spektakel. Het concert vindt zoals altijd plaats op de avond voor Koningsdag (26 april) in het Witte Huis.