Royal Rhapsody 2015 – Zeelandia

ZEELAND – Koningsnacht was een fantastisch muzikaal feest voor bijna 300 toeschouwers en 50 muzikanten in een uitverkocht Witte Huis in Zeeland. Een bomvolle zaal genoot van de muzikale hoogstandjes van harmonie Zeelandia en zanggroep The Rare Vocals tijdens galaconcert Royal Rhapsody van Muziekvereniging Zeelandia.
Voor de pauze was het nog even wachten was op de beloofde Queen-nummers. De harmonie voerde een aantal muziekwerken uit rondom een bijzonder verhaal, voorgelezen door presentator Ben van der Walle. Zonder zang maar met de nodige solisten uit het orkest, zoals het betoverende duet van onze baritonisten Kees van de Berg en Cees van Gerwen.

Royal rhapsody zeelandia 2015 1
Royal rhapsody zeelandia 2015 2

Vervolgens was het de beurt aan burgemeester Marnix Bakermans om de gedecoreerden in het zonnetje te zetten, waarbij de eregasten een hartelijk applaus en muzikale hulde ten deel viel.

Aaneenschakeling van hoogtepunten
Na de pauze was het dan echt tijd voor Queen: maar liefst 18 Queen-songs passeerden non-stop de revue, prachtig gezongen door the Rare Vocals en begeleid door harmonie met combo (Wilco Emons, Philip Jamlean en Willem van den Elzen).

Royal rhapsody zeelandia 2015 3
Royal rhapsody zeelandia 2015 4

The Rare Vocals zong ook een paar nummers a capella, wat een magische sfeer opleverde. De avond werd een aaneenschakeling van hoogtepunten, een feest van herkenning met klassiekers als ‘radio gaga’, ‘who wants to live forever’ en ‘we will rock you’. Het galaconcert werd in stijl besloten met ‘we are the champions’.
Volgend jaar, op 26 april, volgt een nieuw Royalconcert met een nieuw thema.

Royal rhapsody zeelandia 2015 5