Koningsnachtconcert Royal in Swing

ZEELAND – Aan de vooravond van Koningsdag worden Zeelandse gedecoreerden na de ‘lintjesregen’ muzikaal gehuldigd met een bijzonder concert van Muziekvereniging Zeelandia, ditmaal in het thema Royal in Swing. De grote zaal van Het Witte Huis wordt omgetoverd tot een Amerikaanse Concert Hall waarin het publiek een swingende muzikale cocktail krijgt voor geschoteld met in de hoofdrol zanger Maurice de Greef uit Grave.

Royal in Swing Zeelandia 2018 01
Royal in Swing Zeelandia 2018 02

Elk jaar zijn de Royal-concerten een feest van herkenning en dat is dit jaar niet anders. Swin-gende klassiekers van muzikale legendes als Frank Sinatra en Judy Garland. Maar ook nummers van nieuwe helden als Michael Bublé en Robbie Williams zullen niet ontbreken. Een bijzonder sfeervolle avond in een sfeervolle ambiance. Ook de instrumentale nummers zijn bekende mu-zikale pareltjes: van Benny Goodman tot Gershwin tot West Side Story.
Zeelanders, die een koninklijke onderscheiding hebben mogen ontvangen, zijn eregast van de avond. De gedecoreerden worden door burgemeester Marnix Bakermans nogmaals in het zonnetje gezet en muzikale hulde valt hen ten deel.

Royal in Swing Zeelandia 2018 05
Royal in Swing Zeelandia 2018 04

Maurice De Greef

Zeelandia is trots voor dit concert samen te kunnen werken met de Graafse zanger Maurice de Greef. Muziek heeft Maurice van jongs af aan altijd in zijn greep gehouden. En waar dat in geresulteerd heeft, hebben onder andere de bezoekers van de succesvolle voorstelling Passie voor Pasen dit jaar kunnen horen en zien in zijn rol als Jezus. Ooit klein begonnen met de vertolking van diverse rollen en solo’s tijdens concerten of muzikale theatervoorstellingen heeft Maurice jaren in vele formaties en bands het solowerk voor zijn rekening genomen. In 2007 richtte hij zijn eigen jazz- en soulformatie Swingin’ Senses op en heeft hij diverse muziekvoorstellingen gemaakt met als één van de hoogtepunten een optreden tijdens het voorprogramma van Percy Sledge.

Royal in Swing Zeelandia 2018 06
Royal in Swing Zeelandia 2018 07

In 2014 was er, naast de oprichting van zijn nieuwe groep Riv Moryz & Band, de release van zijn eerste album Sans Frontières. Geïnspireerd door het prachtige timbre van onder anderen Jacques Brel heeft Maurice een heel eigentijdse vertolking gemaakt van krachtige Franstalige popmuziek. Inmiddels heeft hij zowel in het binnen- als buitenland op vele podia mogen staan, onder meer met Liesbeth List en Thijs van Leer.
Op 26 april keert hij dus met Zeelandia terug naar zijn Swinging Senses. Zeelandia verwacht weer een volle zaal. De grote zaal van Het Witte Huis gaat open om 19.30 uur.