Pluim voor Uden 2021

UDEN | Zondag was het podium van Markant volop in gebruik. In de middag vond de Battle of the Sounds plaats. 6 Muziekgezelschappen en solisten van alle leeftijden brachten ieder eigen nummers ten gehore, en hun eigen uitvoering van De Geluiden, het lied dat speciaal voor deze dag is geschreven. Maurice de Greef presenteerde de middag vol bijzondere optredens, blije gezichten en veel kwaliteit. Het online publiek en de vakjury kozen samen de winnaars van de middag. Zij verdienden een podiumplek in de avondvoorstelling Pluim voor Uden.

BCJB pluimvooruden 01
BCJB pluimvooruden 08

“Vertederend was het optreden van de 30 kinderen van Volgspot, zij wonnen dan ook de publieksprijs”, vertelt mede-initiatiefnemer Maurice de Greef. “De vakjury, bestaande uit Jan Wouda en Janke Dekker, koos Harmonie De Eendracht als winnaar. Beide uitvoeringen van het lied werden daarmee onderdeel van het programma ’s avonds.” Ook in die voorstelling spatte het enthousiasme ervan af. Een keur aan lokale én nationale musical professionals, cabaretiers en zangers traden op. Deze keer mét publiek in de zaal: “We mochten 170 zorgers een VIP-ticket aanbieden voor de show, zodat ze echt weer in de zaal mochten zitten. Vanuit het principe koop een kaartje geef een kaartje waren er bovendien ongeveer 1000 kaarten beschikbaar voor de zorgers die thuis met vrienden en familie meekeken naar de show, die is opgezet als eerbetoon aan hen. Zo bedankte Uden haar zorgers voor hun inzet in het afgelopen jaar”, aldus Maurice.

BCJB pluimvooruden 02
BCJB pluimvooruden 05

De presentatie was zondagavond in handen van Janke Dekker, en Karin Bloemen, Rob Scheepers en Mark van de Veerdonk speelden speciaal voor deze gasten een stuk uit hun voorstellingen, waarbij ze ook inhaakten op het thema. Verder speelden pianist Stan Verstegen, Black Cherry Jazz Band (zie foto’s en video) en Udens Big Band de sterren van de hemel en genoten ook solisten Dirk van de Brand, Renée van Wegberg, Maike van Bakel en Maurice de Greef zichtbaar van dit optreden met publiek. “Mooi om samen iets te maken en iets te betekenen voor de ander. Pluim voor Uden is met liefde voor en door Udenaren gemaakt”, sluit Maurice af.

(Bron: Kliknieuws.nl)

BCJB pluimvooruden 03
BCJB pluimvooruden 06