Spetterend Muziekspektakel Proms

VORSTENBOSCH – Afgelopen week stond muzikaal Vorstenbosch op het podium. De jeu de bouleshal van het gilde was omgebouwd tot een theaterzaal annex rocktempel. Fanfareorkest, combo, dansers, slagwerkgroep  en een twintigtal solisten uit het dorp stonden tijdens het Muziekspektakel Proms editie 2017 op het podium. Drie avonden was de zaal uitverkocht.
Na een succesvolle uitvoering in 2015 gingen de Notenkrakers op herhaling. In het voorbereidende jaar werden muzikanten en solisten steeds enthousiaster. De opgeladen energie spatte op donderdag, vrijdag en zaterdag van het podium met schitterende uitvoeringen van bekende muziek, pop, rock, jazz, Nederlandstalige en songfestival nummers. Verschillende optredens leverden kippenvelmomenten op.

Notenkrakers proms 2017
Notenkrakers proms 2017 Max Berg

De 18 jarige Yvon Kanters vertolkte een prachtige versie van het 50 jaar oude nummer Feeling Good en zij zong I dreamed a dream uit de musical Les Misérables. Dirk Timmers kreeg het publiek in beweging met  suspicious minds van Elvis Presley. Veel muzikale families stonden op de planken en zongen de sterren van de hemel. Moeder Annemiek en dochter Janiek Dominicus, moeder Ellen en dochter Elcke van der Ven, de zes zusjes Brugmans en de zusjes Anne en Laura Ketelaars. Die samenstellingen zorgden meteen ook voor een intieme beleving.

Notenkrakers proms 2017 Yvonne Kanters
Notenkrakers proms 2017 zussen Brugmans

Wim Bekkers, Martin van Gemert, Reggie van Hulten en Doortje van der Heijden vertolkten op eigen wijze jazz, country en pop. Max van de Berg bracht met Brabant het publiek in beweging en Margery Schapendonk verraste het publiek met een medley van nummers van de extravagante lady Gaga.
De slagwerkgroep van de Notenkrakers lieten zien dat je met bekers, barkrukken, potten en pannen ook ritmische muziek kunt maken.

Notenkrakers proms 2017 1
Notenkrakers proms 2017 Margery Schapendonk

De muzikale stukken van het fanfareorkest met solo’s van Tim van Dommelen en Ronnie van den Elzen waren  van een kwalitatief hoog niveau. De muzikale leiding van deze Proms was in handen van dirigent Marc Thijssen. Jos van Dijk zorgde met een grote groep vrijwilligers voor de organisatie van dit groots muzikaal dorpsevenement dat zeker over een aantal jaren weer een vervolg zal krijgen. Veel sponsoren, waaronder Complement reclame en Show2All maakten deze professionele presentatie mogelijk.

Bron: www.vorstenbosch-info.nl