Jubiläumskonzert Tambourcorps Hörste – Eendracht

Op 7 mei 2016 verzorgde muziek vereninging De Eendracht samen met het ‘ Tambourcorps Hörste’ een concert in het stadstheater in Lippstadt. Het concert was ter ere van het negentigjarige bestaan van het Tambourcorps Hörste, 45 jaar partnerschap met Uden en veertig jaar vriendschap tussen de twee verenigingen. Ook burgemeester Henk Hellegers was bij het optreden aanwezig.
Een afwisselend programma werd gepresenteerd met stukken van Hörste, de slagwerkgroep van de Eendracht, het orkest van de Eendracht en een aantal gezamenlijke uitvoeringen. De kracht zat hem vooral in de diversiteit, van klassiek tot stevige rock.

Eendracht jubileumconcert 2016 1
Eendracht jubileumconcert 2016 2

De Eendracht had Sixback, een groep swingende zangeressen, en een combo meegenomen om een mooie show van ruim drie uur neer te zetten.
Vooral de Music Night knallers maakten een onvergetelijke indruk op het maar liefst 650 koppige publiek in het stadstheater. Een knallend begin met Mother Earth van Within Temptation, een bugelsolo van Joost van Osch met Sorry van Kyteman, en een aantal nummers, waaronder Stars on 45, met zangeressen uit hun eigen gelederen en verder nog een aantal nieuwe nummers waaronder een knappe solo van Esther Loeffen op klarinet met The tale of Victor Navorski. De slagwerkgroep liet nog een staaltje van drummerskunsten zien met hun ladder en tonnen act en de Happy Hardcore act compleet met dj en zangeres.

Eendracht jubileumconcert 2016 5
Eendracht jubileumconcert 2016 4

Een fantastisch feest volgde op het concert, waarna iedereen weer tevreden huiswaarts keerde.

Eendracht jubileumconcert 2016 3
Eendracht jubileumconcert 2016 6