Micheline van Hautum brengt Zeelanders in Franse sferen

ZEELAND – Na maanden van voorbereiding was het vrijdag (Koningsnacht) eindelijk zover: Chanson Royale. Muziekvereniging Zeelandia bracht een concert ten gehore, helemaal in Franse stijl.
De Harmonie, onder leiding van dirigent Will Veraa, en Micheline vormden een prachtige muzikale combinatie waarvan het publiek danig onder de indruk was. Franse klassiekers, soms vertaald naar het Nederlands, maakten het voor de toehoorders tot een feest der herkenning waarbij niet zelden meegezongen werd. Mede dankzij een sfeervolle ambiance, de aankleding was tot in de puntjes verzorgd, waande eenieder zich op een terras in Parijs.

Chanson Royale 2014 Zeelandia 1
Chanson Royale 2014 Zeelandia 2

Burgemeester Bakermans zette de gedecoreerden nogmaals in het zonnetje, waarbij hij zijn waardering voor dit initiatief niet onder stoelen of banken stak.

“Zeelandia betoont namens de Zeelandse gemeenschap een uniek eerbetoon aan mensen die zich al jaren met hart en ziel hebben ingezet voor diezelfde gemeenschap”, zo zei de burgervader, “hulde die eigenlijk alle Landerdse gedecoreerden ten deel zou moeten vallen.”

Chanson Royale 2014 Zeelandia 3
Chanson Royale 2014 Zeelandia 5

Nu de tweede editie van Zeelandia’s Royal concert ook een grandioos succes bleek, lijkt een nieuwe traditie nu echt geboren. Het zal niet lang duren of de muziekvereniging begint met de voorbereidingen voor Royal 2015, wederom met een nieuw thema. Een ding is zeker: Zeelandia heeft met Chanson Royale 2014 de lat hoog gelegd.

Chanson Royale 2014 Zeelandia 4
Chanson Royale 2014 Zeelandia 6