Bluesformatie bij feest in Gemert

3 november 2017 trad een bluesband op het feest van Christ Bijvelds en zijn vrouw Mieke uit het dorpje Handel. Ze waren beide dit jaar 60 jaar geworden. Met vrienden en familieleden vierden zij dit feest bij Dientje in de Kerkstraat 9 te Gemert.

Jurgen van Lieshout (gitaar en zang) beloofde aan Christ dat hij voor een bluesband zou zorgen. Hij trommelde John Donkers (drums), Philip Jamlean (bass) en Roland Koks (gitaar) op.
Een week voor het feest studeerde deze mannen een tiental nummers in om deze te laten horen op het feest. Nummers als I’m ready (Paul Rodgers), Too tired (Gary Moore), To Close en Mary had a little lamb (SRV), Say goodbye to the blues (Walter Trout). La Grange (ZZ-top), Call me the breeze (Lynyrd Skynyrd) en vele andere werden in gestudeerd.

De gelegenheidsformatie speelde twee sets van ongeveer 6 nummers. De bluesmuziek werd enthousiast ontvangen door het publiek. In de tweede set kreeg deze formatie steun van een mondharpist Toon die aanwezig was onder de feestgangers. Dit werd een gezellige feest die tot in de kleine uurtjes duurde.

Set 1

Black Magic Woman – Santana/Peter Green
I’m Ready – Paul Rodgers
Too tired – Gary Moore
Need Your Love So Bad – Fleetwood Mac
It’s My Own Business – Duke Robillard
Mary Had A Little Lamb – Stevie Ray Vaughan

Set 2
Close To You – Stevie Ray Vaughan
Call Me The Breeze – Lynyrd Skynyrd
La Grange – ZZ top
Say Goodbye To The Blues – Walter Trout
You Don’t Love Me – Allman Brothers Band
Automatic – The Red Devils