A Royal Power of Love 2022

ZEELAND | Een Zeelandse traditie wordt na 2 jaar ‘corona-onderbreking’ weer voortgezet: Harmonie Zeelandia brengt een muzikaal eerbetoon brengt aan haar dorpsgenoten die op 26 april een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen. Dat doet de vereniging namens alle Zeelanders. De gedecoreerden zijn de eregast op een muzikale galavoorstelling van het harmonieorkest, met als thema ‘Het Verhaal van de Liefde’.

“De titel van de avond – A Royal Power of Love- is veelzeggend”, aldus dirigent Will Veraa. “Liefde is niet voor niets de grootste inspiratiebron in alle kunsten, dus ook in de muziek. De hitlijsten staan vol met love songs en daar hebben we een prachtige selectie uit gemaakt. Van uptempo popsongs tot echte power ballads.” En daarmee wordt een avondvullend programma uitgevoerd op de avond voorafgaand aan Koningsdag, zoals altijd in de grote zaal van Het Witte Huis in Zeeland. Dit jaar werkt het orkest van de Zeelandse muziekvereniging samen met zangeres Marlies Driessen, die nummers van onder andere Caro Emerald en Christina Aguilera ten gehore zal brengen, maar ook klassiekers van Barbra Streisand, Queen en Stevie Wonder. Voorzitter Tijs Nabuurs voegt daar trots aan toe: “Het wordt weer een avond vol muzikale hoogtepunten die we met veel trots presenteren aan alle Zeelanders, maar in het bijzonder onze eregasten die diezelfde dag een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Maar ook degenen die we in 2020 en 2021 niet hebben kunnen eren met een concert, worden voor deze editie alsnog uitgenodigd, ook zij verdienen immers muzikale hulde.”
Het publiek genoot van de nummers zoals: The power of love, People, Hollywood Milestones, All that jazz, I Wish, The greatest showman, Walking on Sunshine en nog vele andere muziekstukken.

We Want More
Marlies Driessen uit Overloon is al menig jaar op het podium te vinden als frontvrouw van coverbands maar ook als solist voor verschillende projecten, waaronder het ‘Vierdaagse Orkest’ en de ‘Rabo Music Sensation’ in Boxmeer. Marlies is lid van de vocal group ‘Angels Rule’ waarmee ze in 2020 de jury van het SBS6 programma We Want More wegblies. Daarnaast maakt ze momenteel deel uit van de tribute-band ‘Collins Live Experience’, waarbij ze haar jarenlange ervaring met meerstemmig zingen gebruikt om de backing vocals te leiden. Haar veelzijdige stem maakt dat ze zich thuis voelt bij rockmuziek maar net zo makkelijk een gevoelige ballad of een knallende popsong zingt. Die veelzijdigheid gaat ze ook laten horen tijdens het Royals concert. “Ik heb heel veel zin om weer op het podium te knallen, want eindelijk mag het weer! Ik verheug me enorm.” Naast de muziek is Marlies werkzaam als docent Duits op het Udens College en als modestylist. “Ik houd erg van de afwisseling, elke dag is anders.”

(Bron: Kliknieuws.nl)

ZEELAND | Na 2 jaar mocht Zeelandia weer hun ‘Koninklijke’ dorpsgenoten eren met een galaconcert. Namens heel Zeeland bracht de muziekvereniging op 26 april, de avond voor Koningsdag, in Het Witte Huis in Zeeland muzikaal hulde aan de Zeelanders die een koninklijk lintje hebben mogen ontvangen.

Dat werd gedaan met een muzikaal programma van bekende love songs. Nummers van Caro Emerald en Christina Aguilera, maar ook van Barbra Streisand, Stevie Wonder en Queen. Een veelzijdig programma met bekende hits, maar ook minder bekende pareltjes. Dit deed Zeelandia samen met zangeres Marlies Driessen. Marlies is lid van de vocal group ‘Angels Rule’ waarmee ze in 2020 de jury van het SBS6 programma We Want More wegblies. Daarnaast maakt ze momenteel deel uit van de tribute-band ‘Collins Live Experience’.

(Bron: Kliknieuws.nl) en Foto’s: Tijs Nabuurs