Dag 14 en 15
We gaan naar de westkant van de Nijl. De kolossen van Memnon zijn grote beelden. Het lijkt wel of zij de koning- en koninginnevaleien bewaken. Daarna bezoeken we de tempel van Hatsepsut (zie foto onder).

Hatsepsut tempel Luxor

Hoewel het vroeg in de morgen is, is het al vrij warm. We zien prachtige beschilderingen.

Sargofaag Farao Luxor

Hierna bezoeken we de Dal der Koningen, waar indrukwekkende koningsgraven te zien zijn. We bezoeken enkele graven (zie foto boven). Het is er vreselijk warm. Ook in de graven is het benauwd.

Userat tempel Luxor

We gaan naar de volgende tempel, de Userat tempel (zie foto boven). Het is een tempel met daarnaast een complex waar een koning heeft gewoond. We zijn helemaal gaar. ’s Middags gaan we weer zwemmen en ’s avonds nemen als afscheid van elkaar een felukkatochtje op de Nijl (zie foto onder). Er staat geen wind zodat we door een motorboot stroomopwaarts worden vervoerd. Hierna hebben we gezamenlijk gedineerd in een restaurant aan de Nijl.

Felukkatocht Nijl Luxor

Dag 15
Een gedeelte van de groep gaat nog naar Hurgada (2 dagen verlenging). Lekker aan het strand liggen of snorkelen. Wij gaan terug naar Caïro. Met een binnenlandse vlucht landen we op het vliegveld in Caïro. Onze vlucht naar Amsterdam is pas 7 uur later en we gaan naar het Movepickhotel vlakbij het vliegveld. Omdat er tijdens onze vakantie aanslagen in Amerika (9-11 attacks) zijn gepleegd is het inchecken zeer streng. Overigens hebben we weinig gemerkt van deze gebeurtenissen. Rond half elf landden we in Amsterdam. Tot slot wil ik hierbij onze gids Femke bedanken voor haar bijdrage aan deze trip. In de grotere steden zijn internetcafe’s zodat je regelmatig naar het thuisfront kunt mailen. Je kunt gemakkelijk pinnen in grotere steden. De reis op zich is zeer aan te bevelen.

Reünie
19 april 2002 werd er een reünie georganiseerd. Het was een gezellige ontmoeting in Rijswijk. Foto’s van de reis werden bekeken en besproken en er werd een video vertoont door Jan Henk Wever geproduceerd.