Dag 13
Onze laatste dag in Lijiang. We zouden een fietstocht doen maar het weer laat het niet toe. We doen de tocht met de bus. We gaan naar Baisha. Een oude dorp dat 12 jaar geleden door een aardbeving is getroffen en weer is opgebouwd. In het dorpje naast een tempel (met fresco’s) zijn de souvenirwinkeltjes en theehuisjes. We zijn hier ook even op bezoek bij een van de meest bekende dokters ter wereld: dr. Ho die in krantenkoppen “De kruidendokter van de Himalaya” wordt genoemd. Hij voelt even aan je en kan dan zeggen wat je mankeert. De plaatselijke bevolking gaat liever naar de arts in het plaatselijke ziekenhuis.

Baisha dr Ho

Ook hier bezoeken we een huis van een plaatselijke lokale. Daarna reizen we door naar de oude stad Shuhe. Ook hier weer veel restaurantjes en winkeltjes.

Shuhe dansgroep

Op het stadsplein doen enkele oude van dagen een dansjes (zie foto boven) en verderop stad een plaatselijke muziekgroep de mensen te entertainen (zie foto onder).

Shuhe muziekgroep

Achter ons hotel is er een mooi parkje waar een en ander te doen is. Met gids Jing lopen we door dit parkje als afsluiting van ons bezoek aan Lijiang.

Lijiang parkje

We vliegen van Lijiang naar Kunming (1 uur) waar Gids Tony ons weer verwelkomt en overnachten in Kunming (hetzelfde hotel als voorheen).

Dag 14
We staan vroeg op want we vervolgen onze reis met het vliegtuig van Kunming naar Hongkong (2 uur). We komen half twaalf aan in Hong Kong en hebben weer een super de luxe hotel Nina & Convention Centre (zie foto onder “at night”).

hotel Nina Convention Centre

Nu moeten we de Yuan omwisselen voor HongKong Dollars. Ik lig op de 49ste verdieping en heb een prachtig uitzicht. Het weer in HongKong is slecht. Dit komt door de tyfonen die HongKong teisteren. We doen een stadsrit. Maar het zicht bij de hoogste peak is dermate slecht dat we niets kunnen waarnemen. We bezoeken een tempel, het plaatselijke strand en doen een boottocht.

HongKong rondvaart