Dag 8 en 9
We gaan met gids Tony naar het natuurpark Shilin (Stenen woud). Het stenen woudpark ligt in Lunan Yu Autonomous County, 126 km ten zuidoosten van Kunming en bedekt een oppervlakte van meer dan 300 vierkante km. Geologische onderzoek heeft aangetoond dat wat nu het stenen woud is, 270 miljoen jaar geleden een grote oppervlakte water was met uitgestrekte kalksteen bezinksels, gevormd over de jaren heen op de zeebodem. Door oprijzende bewegingen op de zeebodem ontstonden er trapsgewijs nieuwe stukken land.

natuurpark Shilin Stenen woud

Door blootstelling van regen, wind en erosie, is een deel van de kalksteen geerodeerd, waardoor de grillige rotsformaties van het stenen woud zijn ontstaan. Ongeveer 200 miljoen jaar terug zijn talrijke stenen pieken en pilaren ontstaan door de erosie.

natuurpark Shilin Stenen woud rijtuig

We rijden met elektrische karretjes door het park. Het regent en de paraplu’s komen te voorschijn. In een lokaal restaurant doen we de lunch (zie foto onder). Daarna bezoeken we een lokaal dorpje en de rest van de dag zijn we vrij.

lunch kunming

Dag 9.
We nemen afscheid van Kunming en rijden met de bus naar Dali. Een busrit van 5 uur. We hebben prachtig weer en komen aan in het Landscape Hotel midden in het centrum. Gids Joan verwelkomt ons. Als eerste moeten we zelf voor onze lunch zorgen. Na gezoek in het centrum vinden we bij de plaatselijke bakker wat broodjes.

Ghongsheng tempel Dali

Daarna bezoeken we de Ghongsheng tempel (zie foto boven) en de drie pagodes (zie foto onder) gelegen aan de oostkant van de Cangshan gebergte en de noordkant van het oude centrum van Dali. Als eerste bezoeken we het nieuwe tempelcomplex dat in 2006 is gebouwd en eindigen bij de drie pagodes die tot de oudste bouwwerken van Yunnan gerekend worden. De hoogste van de drie (70 meter) is ook meteen de oudste (9e eeuw).

drie pagodes Dali

De rest van de dag brengen we door in het oude centrum van Dali waar vele winkeltjes en restaurantjes zijn. Lekker zijn de pannenkoeken met vruchten. Een specialiteit van Dali. Rondom de stad heb je nog een muur.

Dali centrum