Zeelandia zwaait 180 jaar ervaring uit tijdens jubilarissenconcert

28 oktober 2017 meegespeeld met Muziekvereniging Zeelandia tijdens een uitvoering van het Jubileumconcert. (Nummers: Mercury, My Way en Children Of Sanchez). Na afloop werd een video afgespeeld van het concert Zinderend Zeeland.

Vrijwel iedere muzikant van Zeelandia wordt nog regelmatig herinnerd aan het Zinderend Zeelandia-jubileumweekend in juni van dit jaar, een fantastisch evenement. Wat Zeelandia betreft is er dan ook alle reden voor om daar nog eens fijn van na te genieten aan de hand van de mooie filmbeelden die er dat weekend zijn gemaakt. De muziekvereniging nodigde daarom iedereen uit om samen met alle betrokkenen van Zinderend Zeelandia op 28 oktober deze zomeravond nog eens te herbeleven. In de aula van De Morgenzon werd op het grote scherm een mooie compilatie vertoond, aansluitend aan het jubilarissenconcert.

Lieke en Roel Wolvers Muziekvereniging Zeelandia

Dit jaar werd tijdens het jaarlijks jubilarissenconcert weer een aantal mensen in het muzikale zonnetje gezet. Saxofiniste Lieke Dierkes en trompetist Roel Wolvers spelen in 2017 10 jaar bij het harmonieorkest van Zeelandia. Allebei hebben ze een favoriet nummer uitgekozen dat deze avond zal worden uitgevoerd, waarbij Roel zelfs een prachtige solo voor zijn rekening neemt van het bekende nummer Children of Sanchez.
 Ook verwelkomt Zeelandia Sem van Oort en Wietse Neijts als nieuwe jonge muzikanten bij de Slagwerkgroep. Aan hen werd deze avond de speciale T-sleutel overhandigd, een onderscheiding die elke jonge muzikant ontvangt bij zijn of haar concertdebuut in het harmonieorkest of de slagwerkgroep.

jubilarissen muziekvereniging Zeelandia

180 jaar muzikale ervaring
Bij hoge uitzondering werd deze keer ook aandacht geschonken aan het feit dat er een drietal bijzondere muzikanten stopt bij Zeelandia. Ze zijn goed voor meer dan 180 jaar Zeelandia-lidmaatschap: Nol van de Laar (meer dan 50 jaar), Cees van Gerwen (meer dan 60 jaar) en Harrie Willems (meer dan 70 jaar). De vertrouwde gezichten van deze bekende Zeelanders zullen we niet meer in het orkest zien, maar wel in de zaal en natuurlijk worden hun enorme verdiensten voor de vereniging gememoreerd.
 Tevens werd op deze avond nog even stilgestaan bij het overlijden van Zeelandia klarinettiste Corine van Bakel, met een muziekwerk dat aan haar wordt opgedragen.
De toegang was 28 oktober gratis en de deuren van De Morgenzon waren vanaf 19 uur geopend. Het concert begon om 19.30 uur.

Bron: https://www.arenalokaal.nl/