Dag 3
Deze reis kent vele lange busritten. Dat komt omdat Brazilië ruim 240 keer groter is dan Nederland. De derde dag rijden we 660 km naar Guarapuava. Dit ligt in de de meest zuidelijke provincie Paraná. De gehele reis zijn de lunchen en diners uitgebreid. Onderweg bezoeken we een Nederlands Museum in Carembei van Bart Dijkstra, een boer die na de tweede wereldoorlog naar Brazilië emigreerde.

Nederlands Museum in Carembei

Dag 4
We vertrekken naar Foz do Iguaçu. Een reis van 400 km met een lunchstop in Cascavel.

Dag 5
In Foz do Iguaçu (betekent monding van de grote rivier) heb je de watervallen.

Foz do Iguacu

Volgens kenners spectaculairder dan de Niagara watervallen. Er zijn er 275 watervallen, ik heb ze niet geteld, maar het zijn er veel. De watervallen liggen aan de grens met Argentinië. De Braziliaanse kant heeft zicht op de watervallen. Je weet niet wat je moet fotograferen zoveel is er te zien. Via paadjes en loopbruggen heb je een goed zicht. De Garganta do Diablo (duivelskeel) is het eindpunt van ons, hier vallen 15 watervallen samen.

Garganta do Diablo

’s Morgens is het frisjes (8° C) en ’s middags klaart het op (22° C). Ik maak een helikoptervlucht boven de watervallen. Een must voor iedere bezoeker. Na de lunch begeven we ons naar Paraguay. We komen aan bij de Itaipu dam. Een gezamenlijk project van Brazilië en Paraguay. In een bioscoop zien we een film over de aanleg van de dam (waterkrachtcentrale). Daarna rijden we in konvooi naar de dam. Op speciale uitzichtpunten kunnen we de waterkrachtcentrale fotograferen. Met 16 turbines levert het 25% van de stroomvoorziening voor Brazilië en 90% voor Paraguay.

Itaipu dam Paraquay

’s Avonds bezoeken we een show in Foz. Het weer is tegen het vriespunt. Een wervelende show. Alle dansen van de Latijns Amerikaanse landen worden hier getoond. Ondertussen kun je genieten van het eten. De show duurde ongeveer 2 uur.

Foz do Iguacu show