Dag 8 t/m 10
’s Morgens na het ontbijt berijden we kamelen en gaan naar een Oase in buurt van Mut (Hoofdstad van Dakhla). We gaan zwemmen in een bijzondere bron.
Het water wordt omhoog gestuwd. Het lijkt op een bubbelbad. Het water in deze bron is ook warm. ’s Middags gaan we per jeep naar een bron en en een moslimbegraafplaats bij El Qasr. In deze stad heb je een oude gedeelte. Hier zie je nog echt oude ambachten, zoals pottenbakken, op een manier die in honderden jaren niet is veranderd. Ook hier gaan we naar een woestijn met black mountains en bekijken de zonsondergang. Jan Wever en Edwin Cramer zijn deze middag wezen fietsen (zie foto onder). De fietsen waren van slechte kwaliteit. Ze mochten nog net fiets worden genoemd. Zij bezochten de grote plaats Mut. ’s Avonds na het ontbijt wilden we op tijd gaan slapen omdat we er al heel vroeg op moesten. Enkele Australische gasten moesten door Jan Wever tot de orde geroepen worden.

Bedoeinen kamp Farafra

Op dag 9 staan we ’s morgens om vijf uur op. We gaan naar Aswan. In Luxor sluiten we aan bij een konvooi. Deze wordt door militairen begeleidt naar Aswan. Onderweg naar Luxor proberen we te lunchen bij een vriendelijke Egyptenaar. Dit wordt door politie verboden en we moeten onder begeleiding van een politieauto naar een post rijden waar de konvooi langs komt. De prijzen hier zijn gewoon westers. Het is er precies 4x duurder als in de woestijndorpen waar we zijn geweest. We bereiken tegen de avond het Sara Hotel in Aswan. Een mooi hotel gelegen op een berg met een prima uitzicht over het Nijldal. Maar het heeft geen zwembad en de shuttlebus van het hotel is niet altijd oproepbaar. Het ligt toch zeker een half uur lopen van het centrum.

Unfinished obelisk Aswan

Op dag 10 gaan we naar de Highdam, Phileatempel (zie foto onder) en de onvoltooide obilisk (zie foto boven). ’s Middags gaan we een zwembad zoeken.

Philae tempel Aswan

De rest van de groep maakt gebruik van excursies naar Kichener Eiland in een faluka en bekijken een zonsondergang in het Nijldal. Het diner in restaurant Aswan Moon aan de Nijl is aan te raden. Lekker eten en niet duur. ’s Avonds dwalen we door de steegjes van de Souk en maken gebruik van een internetcafe om onze achterban op de hoogte kunnen brengen van deze reis.

Aswan Nijl