Dag 17 en 18
We hebben twee vrije dagen die we zelf kunnen invullen. Op deze dagen staakt het openbaar vervoer. Maar niet iedereen staakt. Een uniek moment voor Cusco. De eerste dag doe ik de City Tour. De tour begint bij museum Qorikancha. Een klooster in het centrum van Cusco. Hier zijn veel schilderijen te zien (zie foto onder).

museum Qorikancha Cusco

Daarna gaat de bus naar de Kathedraal op Plaza des Armes in Cusco. Je mag geen foto’s maken in de Kathedraal. Binnen zijn veel schilderijen en er is veel goud en zilver te bewonderen.(zie foto onder)

Kathedraal Cusco

We volgen de weg naar de Inca vestiging Saqsaywaman gelegen boven Cusco. De steenblokken die soms tientallen ton wegen zijn op maat gemaakt en sluiten perfect op elkaar aan.(zie foto onder)

Inca vestiging Saqsaywaman Cusco

De volgende halte is de poort van de Incatrail van Cusco naar MAPI, Pukapukara. Dan gaat de bus naar de Tempel van het water, Tambomachay en als laatste bezoeken we Q’enqo waar de Inca’s hun lijken prepareerde en mummificeerde. Waarna ze 3 jaar in bergen bewaarde om daarna met Alpaca vet ingesmeerd te worden (zie foto onder).

Qenqo Cusco

De tweede vrije dag heb ik rond gekeken in Cusco. En vele winkeltjes bezocht. “Kijken niks kopen”. De souvenirs zijn overal hetzelfde. In welke stad je ook komt.

Dag 19 en 20
De binnenlandse vlucht van Cusco naar Lima. Een vlucht van 1 uur met de vliegmaatschappij TACA. Luchthaventaks in Cusco is 15 sol. In Lima gaan we naar een hotel waar we 4 kamers ter beschikking hebben om onze koffers te droppen. Verder gaan we wandelen langs de kust van de wijk Barranco. Tegen de avond gingen we naar het vliegveld. Ook hier betalen we luchthaventaks van 28 US dollar. Met KLM naar Bonaire. Waar we afscheid namen van enkele reisgenoten die op Bonaire nog enkele dagen doorbrachten. Vanuit Bonaire naar Schiphol Amsterdam.