Zondagmiddag 11 maart 2018 was een prachtige muzikale middag. In de grote zaal van De Morgenzon vondt namelijk een uniek uitwisselingsconcert plaats. Het harmonieorkest van Zeelandia en haar muzikale vrienden van het Regio-orkest Oost-Brabant.

poster Rob Zeelandia

Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) is een project harmonieorkest met deelnemers afkomstig uit Oost-Brabant, Land van Cuijk en Regio Nijmegen. Ook verschillende muzikanten van Zeelandia zijn terug te vinden in dit orkest dat onder leiding staat van nog een “oude bekende” van Zeelandia: Bart van Zutven.
In de keuze van de muziek was dit jaar gekozen voor een vlot afwisselend programma, bestaande uit een mix van klassieke harmoniemuziek en prettig in het gehoor liggende lichte muziek. Gespeeld was onder meer Persis van James Hosay en een selectie van muziek van Charlie Chaplin. Bijzonder was de uitvoering van Paconchita van de Spaanse componist Oscar Navarro. Een opzwepend en op Latijns-Amerikaanse leest geschoeid muziekwerk, waar het koper en het slagwerk flink uit hun dak waren gegaan.

Muziekvereniging Zeelandia verzorgde voor de pauze de muzikale intermezzo. Zeelandia bracht een ‘sneak preview’ van het aanstaande Royal in Swing concert ten tonele. Heerlijke swingmuziek van Frank Sinatra tot Benny Goodman.
Met philip op basgitaar werden de volgende nummers gespeeld: Fanfare of the common man, The symphonic Gerswin, West side story, Bennie goodman memories en Frank Sinatra hits medley