Dag 7 en 8
We gaan de Bergstammen bezoeken. In de Mae Salong gebergte wonen de Akha en Yao bergstammen. Zij hebben hun primitieve levenswijze gehandhaafd, enigszins aangepast met het verkopen van souvenirs. Met Jeeps rijden we over slechte wegen vol modder en water (zie foto onder).

jeeptaxi

Het regenseizoen zorgt voor de nodige buien. Kort maar hevig. ’s Middag gaan we met de bus naar de gouden driehoek (Thailand, Birma en Laos). Na de lunch varen we langs de oevers over de Mehkong River (zie foto onder) langs Birma en gaan in Laos een marktje bezoeken. Hierna gaan we naar het noordelijkste puntje van Thailand om de grens met Birma te gaan bekijken. Inmiddels is er een tropische bui los gebarst. Hierna keren we terug naar ChiangRai.

Golden triangle mehkong

Dag 8
Via de Doi Sakhet Highway gaan we naar ChiangMai. Onderweg komen we nog hete waterbronnen tegen. In ChiangMai bezoeken achtereenvolgens een Parasol beschilderingfabriek (zie foto onder), een goudsmid en een zijdefabriek. ’s Avonds bezoeken we de plaatselijk markt. Ook hier weer vele nepmerken. De restaurants zijn uitstekend in het centrum.

Chiang Mai

Dag 9
De hoogtepunt van de reis is aangebroken. Het bezoeken van de olifanten trainingscentrum in ChiangMai. We maken een ritje op rug van een olifant door de Jungle.

Olifanten ChiangMai

Daarna krijgen we een demonstratie te zien hoe vroeger de olifanten werkten. Omdat er nu niet meer gekapt mag worden in de jungle zijn de olifanten werkloos geworden. Via een riviertje raften we naar de bus.

raften ChiangMai

Na een bezoek aan de orchideënfarm in ChiangMai gaan we naar een van de mooiste tempels van Thailand, de Doi Suthep tempel. Een tempel midden in de bergen met 309 treden.

Dag 10
Op deze dag beginnen we met een lekkere massage. In Thailand heeft elke grote plaats massagehuizen waar diverse massage technieken worden uitgevoerd. Wij nemen een voetmassage. Dit is een twee uur durende massage waarbij de gehele lichaam word gemasseerd. Je merkt opeens hoe lenig je bent. ’s Avonds vertrekken we met de nachttrein naar Bangkok. Dit is een 11 uur durende rit van ChiangMai naar Bangkok.