30 September 1999 begon mijn vakantie met een reis naar Egypte (Highlights of Egypt). Een 12-daagse rondreis van Kras Sterprodukties met een geweldige groep. Wisselkoers 100 Egyptisch pounden (= fl 60,-).

Cairo centrum

Mijn eerste vlucht (Swiss Air, met tussenstop in Zwitserland) was een leuke ervaring. De aankomst in Caïro heeft een grote indruk op mij gemaakt. Vooral de rit naar het hotel. Het verkeer in Caïro was chaotisch. Het leek alsof degene met de luidste claxon alles mocht. De reisleider Magny geheten begroette ons.

Dag 1 en 2
We begonnen met een bezoek aan het Egyptisch museum op het Tahrirplein. In het museum ligt Toetanchamon opgebaard. Een speciale kaart moest je bij de ingang kopen om te mogen fotograferen. Er zijn veel attributen, mummies etc. te zien uit de geschiedenis van het Egyptische rijk tijdens het bewind van de Farao’s.

Sfinx Cairo Cheops Gizeh

De pyramiden van Gizeh staan aan de rand van de stad. Het zijn  grote bouwwerken van gestapelde stenen. Vanaf deze plaats (woestijn) zie je in de verte meerdere pyramiden. In een dal naast de pyramiden staat de sfinx. Daarna deden we een stadstoer, langs de citadel, een grote kerkhof, moskeeën enz.

‘s-Middags gaan we naar Luxor. We rijden met de bus via de Golf van Suez en langs de Nijl. Het was een lange zit. Maar de uitzicht op de diverse dorpjes langs de Nijl was prachtig.

Sinai Golf van suez Egypte