Dag 15
We hebben stralend weer ondanks de slechte voorspellingen. We gaan met onze Gids Kees Verkooijen op stap. Hij kent nog een beetje de weg. Met taxi’s gaan we naar het centrum en nemen een Ferry naar de overkant van de stad (zie foto onder).

ferry HongKong

Zorg voor gepast kleingeld als je het openbaar vervoer neemt want er wordt geen geld terug gegeven. We nemen de stadsbus naar het hoogste punt van de stad en komen weer op de peak terecht. Nu hebben we een goed uitzicht. We nemen de tram naar beneden en vervolgens gaan we met de stadsbus naar Stanley Market. Hier lunchen we en gaan shoppen. Daarna gaan we naar Nathanstreet met de stadsbus (zie foto onder).

rondrit HongKong

Hier nemen we een diner en gaan naar de oevers van de haven om de lichtshow te bekijken. Het valt enigszins tegen maar het zicht is goed. De lichtshow duurt maar een kwartier (20.00 – 20.15 uur).

Lichtshow HongKong

Met de taxi of Shuttlebus van het hotel gaan we weer terug. Een leuke dag met het openbaar vervoer van Hongkong. Zonder gids is het de eerste dagen niet te doen.

Dag 16
Regenweer (jammer) en een reisdag. Om twaalf uur uitchecken en om 3 uur naar het treinstation van HongKong. We nemen de trein naar Guangzhou in Kanton.

treinstation HongKong

Kanton of Guangzhou is een miljoenenstad in China, en tevens de provinciehoofdstad en een stadsprefectuur in Kanton, gelegen in het zuiden van China. Er wonen meer dan 6 miljoen mensen. Wanneer de voorsteden worden meegerekend meer dan 10 miljoen. We verblijven een kleine nacht in het hotel. ’s avonds nemen we afscheid van onze gids Kees. Hij moet de volgende morgen weer op stap met een nieuwe groep. Het diner is bijzonder lekker. Het lijkt op het Chinees dat we in Nederland kunnen bestellen (Kantonees).

Dag 17
We vliegen  van Kanton naar Beijing. Het vliegtuig is behoorlijk vol. Met hetzelfde vliegtuig vliegen we van Beijing naar Amsterdam. Nu is het vliegtuig behoorlijk leeg. Bijna alleen toeristen. Op Schiphol nemen we afscheid van elkaar. Het was een vakantie waar we vele kilometers hebben gemaakt. Volgens sommige medereizigers ongeveer 6000 km. In deze reis zitten veel reisdagen. We hadden een perfecte gids Kees Verkooijen en, een bijzonder leuke groep en hebben veel gezien. Het was wel vermoeiend door het vele reizen met bus, trein en vliegtuig. We werden door de Chinese overheid goed gecontroleerd op vliegvelden en stations. Getuige de vele stempels in ons paspoort.