Dag 4
Tijdens de stadstoer (dag 4) zijn vele villa’s uit de Nederlandse periode te zien. Bij een tussenstop bezoeken we een fruitmarkt in Lembang en proeven enkele exotische vruchten.

fruitmarkt in Lembang

De volgende stop is de actieve vulkaan Tangkubanprahu (= Omgekeerde boot). Johanna verteld onderweg een sprookje over de legende van Tangkubanprahu. De bus rijd tot de rand van de krater. Bij het uitstappen worden we gehinderd door opdringerige souveniersverkopers (zij lopen de hele rit met ons mee).

Domaskrater Tangkubanprahu

De plaatselijke gids Opa voert ons naar de Domaskrater. Via een afdaling komen we terecht bij een mooi stekje waar we een goed zicht hebben op de krater. Het stink hier enorm naar de rotte eieren (zwavel). Via een afdaling door het bos komen we weer terecht bij de bus. We gaan weer richting Bandung. Onderweg stoppen we bij een theeplantage. Onze gids moederke Johanna trakteert ons weer met thee, koffie en koek. Ondertussen bekijken we de theeplantage.

theeplantage

Vele van onze groep maken een duik in het thermische bad ( ±40°C warm). De middag is vrij maar vele doen een optionele excursie naar school Saung Angklun Pak Ujo. Anklung is een bamboe muziekinstrument. Twee holle bamboe-stukken die tussen de stokjes hangen geven samen een toon. We worden verrast door een spectaculaire show uitgevoerd door schoolkinderen (4 jr – 15 jr). Zelf mogen we onze muzikale talenten testen door gezamenlijk mee te doen met een muziekstukje. Deze optionele activiteit is een van de hoogtepunten.

Saung Angklun Pak Ujo