Dag 12
We reizen terug naar Antalya. Onderweg stoppen we bij een tapijtmuseum (zie foto onder). Hier wordt de oude ambacht uitgebreid uitgelegd. Daarna kunnen we goedkoop de tapijten kopen. Deze worden thuis in Nederland afgeleverd. Ons hotel in Antalya staat ongeveer 15 km van het centrum. In de omgeving is niets te doen.

Tapijtmuseum

Dag 13
We gaan vandaag naar St. Nicolaas, zijn geboorteplaats Myra. We bezichtigen de Lykische rotsgraven en een goed bewaarde theater. Tijdens het Christendom was Myra een belangrijke bisschopszetel. De basiliek van Sint Nicolaas (zie foto onder) getuigt hiervan. Het was ook in Myra dat de apostel Paulus op doorreis naar Rome, de andere apostelen ontmoette. Het regende op deze dag. De rest van de dagen scheen het zonnetje uitbundig.

Myra baseliek Sint Nicolaas

Dag 14
Een facultatieve excursie naar Antalya. Maar eerst bezoeken we een juwelier. Persoonlijk vindt ik dit maar niets. Daarna gaan we naar de haven van Antalya (zie foto onder). Vanuit hier heb je een goed zicht op het strand. Door een aantal steegjes komen we uit in het centrum. Ook hier heb je een marktje waar alleen toeristen komen.

Antalya haven

Dag 15
We vertrekken richting Amsterdam. Conclusie van deze reis: De excursies waren voortreffelijk. Je ziet erg veel en hoeft je geen minuut te vervelen. De gids heeft ons prima voorzien van informatie over de geschiedenis van Turkije. De groep ongeveer 43 personen was veel te groot. We hebben hoofdzakelijk toeristische gebieden bezocht waardoor het lijkt of Turkije niet goedkoop is. Ook het eten is zeer duur. Verhalen van kennissen beweren het tegendeel.