Klassiek Turkije van Krasreizen. De vlucht naar Antalya op 17 september 2002 met Inter Airlines was 3,5 uur vertraagd. We komen om 01.30 uur locale tijd aan op het vliegveld in Antalya.

We worden ontvangen door een jonge vrouwelijke gids. Zij heeft 15 jaar in België gewoond en spreekt goed Nederlands. Het eten in het vliegtuig stelt niets voor en in het hotel krijgen we bij aankomst geen eten. Het reisgezelschap bestaat voornamelijk uit oudere personen. Kras heeft degene die bij 55+ Reizen hebben geboekt samengevoegd bij deze reis.

Dag 2
Gelegen op de oevers van de vroegere Eurymedon rivier beschikt Aspendos over een goed bewaarde Romeinse Amfitheater. Gebouwd door architect Zenon (250 na Chr.) met een capaciteit van 15.000 toeschouwers (zie foto onder).

Aspendos

We gaan vervolgens naar Perge. Deze stad is belangrijk geworden door de komst van Alexander de Grote. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Agora (een monumentale bron), de hoofdstraat met een open waterleiding over de gehele lengte, een stadium en enkele toegangspoorten (zie foto onder).

Perge

Het is warm +30°C. Onze gids legt alles nauwkeurig uit. Deze reis is met bijbetaling van 314 euro compleet (incl. lunches, entree gelden, extra excursies enz.). In Turkije worden bijna alle prijzen in euro’s weergegeven. De Turkse Lira is niet veel waard. 10.000.000 lira = (±) 6,5 euro.

Dag 3
We hebben een lange rit voor de boeg (540 km) naar Cappadocië. Onderweg stoppen we in Konya. Dit is de tweede grootste stad van midden-Anatolië. We bezoeken het Mevlana-museum in het oude Mevlanaklooster (zie foto onder). Mevlana is de oprichter van de orde van de draaiende Derwisjen. We lunchen in een kervanserail (uitrustplaats voor kooplieden). Alleen toeristen in bussen komen deze commerciële eetschuren bezoeken. Tijdens de lange rit verteld de gids ons de geschiedenis van Anatolië.

Mevlana museum Konya