3 September 2005 begon de 20 daagse singlereis van Fox naar Peru. Via het forum van Fox hadden we met elkaar afgesproken om gezamenlijk te eten bij Casa Peru in Amsterdam. Een gezellige avond. Wisselkoers: 1 Euro = 3,75 Sol. Pinnen kun je overal behalve in Pisac en Machu Picchu in 2005. Je kunt voor een week kleding meenemen en deze in de hotels waar je meerdere dagen verblijft laten wassen.

tussenstop Bonaire

We vliegen met KLM (tussenstop op Bonaire (zie foto boven)) naar Lima (ruim 15 uur vliegen). Onze Belgische gids Dirk Joris vangt ons op. Hij geeft in elke streek een dagkrant uit met nuttige tips en wetenswaardigheden. Het weer in Lima valt tegen. Zwaar bewolkt en ’s avonds is het koud. De hotels hebben geen cv maar kleine kacheltjes. Ons hotel staat in het veilige Miraflores.

Lovepark Lima

Dag 2
We doen de City tour. Lima is niet zo’n mooie stad. We zien o.a. het Lovepark (ontwerp van Gaudi) (zie foto boven), grote oceaan, een feestceremonie bij een kerk,

feest ceremonie

Klooster van de Franciscanen (zie foto onder), wijk Barranco met de koloniale gebouwen en de binnenstad. ’s Middags bezoeken we het archeologisch museum.

Klooster van de Franciscanen