Verslag van de 15 daagse singlereis Noord Thailand van FOX. Op 12 september 2006 verzamelden 20 vakantiegang(st)ers bij de informatiebalie van China Airlines op Schiphol. Na een vlucht van ongeveer 10,5 uur landen we op het vliegveld van Bangkok. Op het vliegveld meteen pinnen. Wisselkoers (47 bath = 1 euro).
Rond 7.30 uur vertrokken we met de bus van Bangkok Airport naar ons hotel Maxx in Bangkok aan de Rama IX Road. Reisleider Yves Masure en Gids Odi verwelkomde ons. De gids stelde een fooienpot vast van 400 bath per persoon. Daarna werd de eerste optionele excursie ingelast: Lunch in het Baiyoke Restaurant (309 mtr hoog, lift verplaatst zich 300 mtr per minuut omhoog. Een lopend buffet met zeer vele gerechten en een uitzicht op Bangkok (Optionele excursie 680 bht). Op een speciale ronddraaiende verdieping, bovenin het gebouw kun je geheel Bangkok overzien (zie foto onder). Na dit diner hebben we een vrije middag. Sommige gaan met de bus terug naar het hotel.

Baiyoke Restaurant

Ik heb wat rondgekeken en heb daarna een massage genomen (300 bth). Ik was hier echt aan toe. Rond 19.00 uur diner in het hotel.

Dag 3
Na het ontbijt vertrekken we naar het Grand Palace in Bangkok. Bij de ingang wordt een groepsfoto genomen. Dit complex is gebouwd in 1782 in opdracht van Koning Rama I. Het bestaat uit koninklijke gebouwen, regeringsgebouwen en de tempel van de Emerald Boedha.

Grand palace

We doen een uitgebreide vaartocht over de Chao Praya Rivier in Bangkok. Er veel te zien. Zowel gebouwen als dieren. We gaan twee sluizen door. Op eind van de vaartocht stoppen we bij de Wat Arun tempel (Tempel van de dageraad). We doen onze lunch aan de Chao River.

Chao River Bangkok

Hierna weer een optionele excursie: Wandeling door Chinatown.

Chinatown

We doen dit in een rap tempo door kleine steegjes en eindigen bij Wat Traimit Royal tempel met de grootste gouden boedha. Meer dan 700 jaar oud.

Calypso cabaret

De avond brengen we door met een diner in het restaurant van het Asia Hotel. Hier treedt tijdens het diner Elvis op. Daarna bezoeken we het Calypso Cabaret. Een travestietenshow met zang, dans en entertainment. Dan bezoeken we nog een avondmarkt (Suan Lum). Een overdekt markt in het centrum van Bangkok.