Dag 15
Het grote moment is aangebroken. We vertrekken per trein naar Aguas Callientes (MachuPicchu Pueblo). We stappen op in Ollantaytambo. De rit duurt ongeveer anderhalf uur. Onderweg is veel te zien, vooral de opstapplaatsen van de diverse incatrails.

Station Ollantaytambo

Het landschap is mooi en de bergen hoog. In het stadje aangekomen zien we het standbeeld van Fuenta Inca.

Fuenta Inca

Ons hotel staat weer boven op een berg dus weer klimmen. We vertrekken met speciale lijnbussen naar Machu Picchu (MAPI).
Ook hier weer klimmen en dalen. Vanaf de grond is MAPI niet te zien. Daarom hebben de Spanjaarden MAPI nooit gevonden. Pas in 1911 is MAPI ontdekt. Het is een groot complex waar veel ruines staan.Tempels, huizen etc… Het landschap eromheen is prachtig. Sommige van onze groep beklimmen WaynaPicchu een berg langs MAPI. Daar worden maar 400 personen per dag toegelaten. Volgens hun is het een gevaarlijke klim (zie foto onder).

WaynaPicchu

Dag 16
We staan zeer vroeg op en krijgen een lunchpakketje mee. We gaan weer naar MAPI en bezoeken eerst het zonnehuisje.
We hebben een prachtig uitzicht op MAPI. Daarna klimmen we door naar de Zonnepoort. Een steile klim, maar de uitzicht op MAPI is geweldig. Vervolgens beginnen we aan de Incatrail.

Incatrail

We doen de tocht MAPI-Winoywayma v.v. Een op zich niet zo’n moeilijk gedeelte van de Incatrail. Winoywayma is een stad vol ruines (zie foto onder). Dit was de laatste stad die de Inca’s bezochten voordat ze naar MAPI gingen.

Winoywayma

Onderweg komen we dragers tegen. Kleine Inca mannetjes die een grote vrachten meedragen.
Met de trein gaan we weer terug naar Cusco. Een 4 uur lange treinrit.